Tosca, Serveis ambientals, d’educació i turisme s.l.

És una empresa de serveis que treballa des de 1995 en l’àmbit del medi ambient i del turisme sostenible. Desenvolupa programes i projectes de formació per a professionals, d’educació, interpretació i comunicació ambiental; gestió de centres d’informació en espais naturals; guiatges per a escoles i rutes per a famílies i adults; i projectes tècnics relacionats amb cartografia i geologia.

Visió

La millora del territori i de les persones a través de projectes i accions orientades a promoure la compatibilització de les activitats productives amb l’entorn social i natural del que formen part.

Experiència

Des de 1995 Tosca desenvolupa programes de l’Àrea d’Ús Públic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Per a altres clients, porta a terme projectes relacionats amb l’educació ambiental, la participació ciutadana, les campanyes de sensibilització, la formació i la docència, l’assessorament, la divulgació, els estudis tècnics en el camp de la geologia, de camins i itineraris, i la custòdia del territori. La majoria d’aquests projectes han estat endegats amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Ajuntament d’Olot, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, l’Institut d’Estudis Catalans, Turisme Garrotxa, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, el Consorci de l’Estany i l’Institut de Ciències de la Terra “Jaume Almera” (CSIC).

Turisme GarrotxaSigma Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la GarrotxaLogo FES

Projecte educatiu

El Projecte Educatiu de Tosca defineix el camí a seguir a mig termini. Analitza el context extern i intern de l’equip, els seus trets d’identitat i els seus objectius; marca les directrius i el comportament de l’organització. Tosca va redactar el primer document l’any 2001 i s’ha anat revisant adaptant-lo els nous projectes i a la realitat actual.

Compromís socioambiental

Les bones pràctiques, la conciliació de la vida personal i laboral, la formació continua de les treballadores i els treballadors concreten aspectes de la responsabilitat social de l’empresa recollits en el Projecte Educatiu de l’equip.

Tosca col·labora amb el Centre per a la Sostenibilitat Territorial en la promoció d’una nova cultura del territori i s’adhereix a la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Des de l’any 2008, incorpora, en la seva gestió, el compromís de millorar el territori, els valors de respecte pel medi ambient i per les persones que estableix el Codi de Gestió Sostenible de la Garrotxa i el Collsacabra i n’obté l’acreditació. Publica anualment, des d’aleshores, la memòria de sostenibilitat.

Logo de Gestió Sostenible Garrotxa i Collsacabra

Logo de la Carta Europea de Turisme Sostenible CETS - Empresa col·laboradora

Logo del Centre per a la Sostenibilitat Territorial

Qualitat

Des de 1996, Tosca, està inscrita en el Cens d’Entitats d’Educació Ambiental amb programes que promouen un millor coneixement del medi ambient i unes actituds responsables envers la seva protecció i millora. És empresa col·laboradora del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb educadors acreditats amb el Certificat de Guia del Parc. I de cares a assegurar la confiança i la fidelitat dels clients, Tosca està adherida a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

 

Logo de la Junta Arbitral de ConsumConsell de Centres d'Educació AmbientalEmpresa Lingüísticament Responsable

 

Equip

Tosca és un equip consolidat, format per professionals provinents de diferents camps i disciplines que volen donar resposta al repte de la sostenibilitat.

 

Xavier BéjarXavier Béjar

Coordinador de projectes i educador ambiental des de 1990. Agent de sensibilització ambiental en campanyes de residus i animals de companyia. Especialitzat en herpetofauna, flora i vegetació.

A/e:xevib@tosca.cat     Tel: 972 270 086 / 616 132 503

 

Octavi BonetOctavi Bonet

Pedagog. Director de programes d’educació ambiental i coordinador dels serveis pedagògics. Amb experiència en la direcció d’equipaments des de 1994.

A/e:octavi@tosca.cat     Tel: 972 270 086 / 699 314 492

 

Noemí CasadellàNoemí Casadellà

Pedagoga. Responsable del Projecte Educatiu de l’equip, de programes de formació i d’activitats d’estiu. Coautora de “Diagnosi de l’educació ambiental al Montseny”.

A/e:noemi@tosca.cat     Tel: 972 270 086

 

Laura FernándezLaura Fernández

Graduada en Turisme al 2014 . Educadora ambiental en activitats pedagògiques als programes per a visitants i escoles locals. Atenció al centres d’informació del parc. 

A/e:laura@tosca.cat        Tel: 972 270 086

 

Elisenda GuitartElisenda Guitart

Biòloga. Educadora ambiental i atenció al centres d’informació del parc. Autora de “Inventari de camins del parc natural”. Especialitzada en SIG Miramón.

A/e:elisenda@tosca.cat      Tel: 972 270 086

 

Jordi NonellJordi Nonell

Tècnic forestal i tècnic en educació i control ambiental. Guiatges i atenció al centres d’informació del parc. Especialitzat en fauna.

A/e:jordi@tosca.cat      Tel: 972 270 086

 

Llorenç PlanagumàLlorenç Planagumà

Geòleg i màster en gestió del medi ambient. Assessorament i autor de diversos estudis geològics al parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

A/e:lloren@tosca.cat     Tel: 972 270 086 / 699 314 491

 

Anna RosAnna Ros

Biòloga. Coordinadora de projectes i educadora ambiental des de 1997. Responsable del projecte “Busquem arbres amb història”.

A/e:anna@tosca.cat     Tel: 972 270 086

 

Jan TresserrasJan Tresserras

Biòleg ambiental. Educador ambiental i guia dels programes per a visitants i escoles locals. Atenció als centres d’informació del parc. .

A/e:jan@tosca.cat     Tel: 972 270 086