Educació ambiental a la Garrotxa


Disseny i execució de programes, projectes i activitats d’educació ambiental en l’àmbit formal i del lleure


Un bosc ple de tresorsTosca ofereix serveis relacionats amb la comunicació, la interpretació i l’educació ambiental a la Garrotxa. Part de l’oferta educativa s’integra dins els Serveis pedagògics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, els quals desenvolupa i executa, i dins dels Recursos Educatius del Institut Municipal d’Educació d’Olot.

Els principals programes d’educació ambiental són, en l’àmbit de l’educació formal: el Programa per centres d’ensenyament locals i el Programa per visitants escolars ambdós s’orienten a alumnes de diferents nivells educatius, des de cicle infantil a batxillerat, incloent-hi cicles formatius, formació d’adults i educació especial. El primer és específic per a centres d’ensenyament de la comarca de la Garrotxa i el segon per a centres de fora de la comarca, de Catalunya, d’Espanya i França, els quals demanden activitats, excursions a indrets característics de la comarca: Fageda d’en Jordà, Volcà del Croscat, Santa Margarida amb temàtiques centrades bàsicament en geologia, vegetació i paisatge.

En l’àmbit no formal, s’ofereixen els Casals d’estiu, adreçats a nois i noies d’entre 6 i 16 anys amb activitats lúdicopedagògiques: itineraris i rutes naturalístiques, tallers ambientals, activitats d’esbarjo. Per a adults, “Naturteca”: Tastets de natura a la Garrotxa, activitats de descoberta i interpretació de l’entorn natural adreçada a grups d’amics, famílies amb nens i professionals enfocades en aspectes naturals: geologia, vegetació, flora i fauna i paisatge de la Garrotxa.