Propera Parada va visitar el Mas Esquena

El passat diumenge, el programa d’activitats Propera Parada va visitar el Mas Esquena, una finca de producció agroecològica de Joanetes, a la Vall d’en Bas.

Aquest dia la Mireia i en Tomàs, dos joves productors agroecològics, van atendre els participants del nostre programa i van aprofitar per fer portes obertes als seus clients del grup de consum de la comarca. En total hi van assistir, 14 adults i 5 nens.
Al Mas Esquena fa anys que s’hi practica l’agroecologia, una producció més enllà de la producció ecològica. L’agroecologia pretén una producció respectuosa amb l’entorn i social. Es pretén crear un veritable ecosistema a l’horta, respectant la biodiversitat, els temps de creixement dels vegetals, les relacions amb els animals i el sòl i tenint en compte el reciclatge absolut de tot el que es genera, com a la natura que res es perd i tot s’aprofita.
A més l’agroecologia, integra el coneixement històric local, plantant varietats pròpies de l’indret i cercant la proximitat amb el consumidor minimitzant el transport i el temps entre el moment de collita i el consum. Conceptes de producció de km.0, slowfood, sobiranía alimentaria, són molt propers a l’agroecologia.

Propera Parada va visitar el Mas Esquena