Uns 130 alumnes de la Garrotxa, van participar en l’Acció Moixina, activitat dins el programa d’escoles verdes i realitzada dins la Setmana de la Natura/

Dins de la Setmana de la Natura, des de TOSCA s’organitza l’Acció Moixina; acció la qual afavoreix la recuperació de la biodiversitat en aquest espai natural/  

La Moixina (Olot)Aquesta activitat que, a partir de l’any 2014 va esdevenir un referent a la comarca, conta amb el suport del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació d’Olot i la ICHN delegació de la Garrotxa. 

Durant el matí d’ahir, van assistir 130 alumnes provinents de diverses escoles i instituts de la Garrotxa que participen al programa d’Escoles Verdes. De la ciutat d’Olot, van ser presents l’escola Bisaroques, l’escola Pia, l’IES Bosc de la Coma i l’IES Garrotxa; i de les Preses, l’escola La Bòbila. 

L’activitat es va iniciar amb la trobada de tots els alumnes a la Moixina. Es van distribuïr en diferents grups per començar a treballar a les zones més afectades pels créixens bords, un cop explicats els motiu de l’acció.  El creixen bord (Apium nodiflorum) és una planta aquàtica que s’ha vist afavorida per la presència de contaminants orgànics. El creixement desmesurat de la seva població provoca canvis en la composició química de l’aigua i en l’estructura de l’hàbitat. 

Cada grup acompanyat d’un educador ambiental de TOSCA, es va encarregar d’arrencar i enretirar les plantes de diferent zones dins els Paratges de la Moixina, allà on la població de créixens era més important.  

La jornada matinal va ser molt profitosa. Es van poder netejar algunes zones on havien proliferat bastant i no deixaven circular l’aigua del rec amb fluïdesa. Sobretot als Aiguamolls de la Deu va ser on més es va notar el canvi, un cop realitzada l’acció. En aquestes activitats  d’educació ambiental , alumnes i docents poden implicar-se directament en la restauració dels hàbitats. Algunes espècies de libèl·lules que anys enrere estaven en regressió, tornaran a veure’s!

Acció Moixina 2018