Nova exposició sobre l’erupció del Hierro a Olot

 ‘El Hierro, l’erupció amagada’ permetrà conèixer d’una manera didàctica com i perquè es va produir aquesta erupció submarina

 

El proper dissabte 17 de gener a les 12:00h s’inaugura al Museu dels Volcans d’Olot una nova exposició sobre l’erupció volcànica de l’illa del Hierro que va tenir lloc al 2011. Titulada ‘El Hierro, l’erupció amagada’, voldrà acostar el coneixement de la vulcanologia als visitants i més concretament explicar d’una manera didàctica tot el procés eruptiu, com es va poder predir, quins han estat els seus efectes i com es gestiona una crisi volcànica.

La inauguració comptarà amb la presència d’en Llorenç Planagumà, geòleg i comunicador científic, que oferirà una visita guiada per una exposició que inclou panells explicatius, imatges i exemplars de restingolita (la roca o piroclast que el volcà va emetre i que es va poder recollir a la superfície del mar).

L’exposició, organitzada per l’Ajuntament d’Olot i dissenyada per les empreses garrotxines Geonat i Tosca Serveis Ambientals d’Educació i Turisme amb l’assessorament del Grup de Vulcanologia de Barcelona-CSIC, es podrà visitar de manera gratuïta fins el 6 d’abril. Durant aquests dies hi haurà al mateix Museu una selecció de material de consulta facilitat pel Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El dissabte 28 de febrer a les 12:00h hi haurà una segona visita guiada gratuïta també a càrrer d’en Llorenç Planagumà.

L’erupció del Hierro a Olot