Tosca crea dos itineraris per descobrir els productes agroalimentaris de la Vall d’en Bas

La iniciativa forma part d’un projecte encarregat per l’Ajuntament d’aquest municipi

Quin és el producte que més es cultiva a la Vall d’en Bas?; en quina estació de l’any es fa la sembra i la sega dels diferents cultius?; com es va formar la plana d’en Bas?; o quines característiques tenen les diferents granges de porcí o boví?. Aquestes són només algunes de les qüestions que es tracten en els dos itineraris autoguiats que ha dissenyat Tosca per encàrrec de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Es tracta de dues rutes de curta durada (entre 2 i 3 hores) i poc desnivell (entre 25 i 40 metres) que es poden fer a peu o en bicicleta i que tenen l’objectiu de posar en valor la producció agroalimentària del territori però també els seus actius històrics i socials. D’aquesta manera, els usuaris podran obtenir informació sobre el conreu del blat de moro, o sobre la producció d’embotits, per exemple, però a la vegada també aprendran diferents esdeveniments històrics com les revoltes remences liderades per Francesc de Verntallat o descobriran alguns dels masos dels diferents nuclis de població del municipi.

L’itinerari es realitza amb una guia que ja s’ha editat i que a banda de facilitar els mapes cartogràfics ofereix informació i uns petits jocs per aprendre d’una manera senzilla i didàctica. Les rutes estan pensades per a tots els públics i per totes les edats. Per aconseguir la guia cal posar-se en contacte amb l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Dos itineraris per descobrir els productes agroalimentaris de la Vall d’en Bas