Tosca va ser al “Encuentro estatal de centros de educación ambiental” a Granada.

Dos membres de la Societat Catalana d’Educació Ambiental van assistir al “Encuentro estatal de centros de educación ambiental” que es va celebrar a Granada, durant els dies 26, 27 i 28 d’octubre de 2012.

95 persones a la trobada estatal d’educació ambiental. Només dos catalans: la Margarida Feliu de Viladrau Educació i l’Octavi Bonet de Tosca, es vam trobar a l’aeroport de Barcelona per tal de fer el viatge plegats. Segons el programa, la trobada es presentava interessant. I ho va ser de veritat, tot i que vam trobar a faltar més espai per a poder discutir en petits grups els diferents temes plantejats. De totes maneres vam aconseguir una cosa interessant: creure’ns que cal treballar en xarxa, per sumar idees i esforços.

Tan sols el fet de poder parlar entre els participants i poder escoltar diferents experiències, només per això ja pagava la pena haver volat fins a la ciutat de l’Alhambra, el Generalife i el barri àrab de l’Albaicín.

Què vam poder detectar en aquesta trobada?

  1. Que la Consejería de Educación de Andalusia paga tres o quatre estades per curs de tres dies per a 2 grups de 2 escoles diferents a cada equipament. I a Catalunya?
  2. La Consejera de Educación: “la Educación ambiental es muy importante para los escolares; apostamos por la Educación Ambiental”. I a Catalunya?
  3. Que a Galícia i Andalusia hi ha programes entre Universitat i equipaments d’Educació Ambiental) per a la formació dels futurs mestres. I a Catalunya?
  4. Que el director de Parc Nacional de Sierra Nevada va fer un elogi a l’educació ambiental com a transformadora. A Catalunya això no passa!!!
  5. Tot parc natural té més d’un equipament d’Educació Ambiental i en creen de nous!!!
  6. Que la xarxa d’equipaments d’Educació Ambiemtal d’Estònia demana la versió anglesa de la guia “Fora de Classe” ja!!

Amb quines mini conclusions ens quedem:

  1. Bona trobada i molt bona feina per compartir. Andalusia bon model per aprendre
  2. La Consejera de Educación demana al professorat els punts dèbils i forts de les activitats d’EA
  3. Hi ha una diagnosi feta a nivell de tota la comunitat andalusa i pagada per la Consejería de Educación i la de Medio Ambiente.
Tosca va ser al “Encuentro estatal de centros de educación ambiental”

Deixa un comentari