Uns 130 alumnes de la Garrotxa, van participar en l’acció Moixina, activitat dins el programa d’escoles verdes i realitzada dins la Setmana de la Natura. 

Com ja és habitual i coincidint plenament en la Setmana de la Natura, des de TOSCA s’organitza l’acció Moixina; acció la qual afavoreix la recuperació de la biodiversitat en aquest espai natural urbà.  

Aquesta acció que a partir de l’any 2014 va esdevenir un referent a la comarca, conta amb el suport del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació d’Olot i la ICHN delegació de la Garrotxa. 

Una de les zones més afectades pels créixens.

Durant el matí d’ahir, van participar 130 alumnes provinents de diverses escoles i instituts de la Garrotxa que participen al programa d’escoles verdes. D’Olot mateix, van ser presents l’escola Bisaroques, l’escola Pia, l’IES Bosc de la Coma i l’IES Garrotxa; i de les Preses, l’escola La Bòbila. 

L’activitat es va iniciar amb la trobada de tots els alumnes a la Moixina, on allà,  es van distribuïr en diferents grups per començar a treballar a les zones més afectades pels créixens. 

Cada grup acompanyat d’un educador ambiental, es va encarregar de netejar una zona diferent on la població de créixens havia augmentat en les últimes setmanes.  

La jornada matinal de neteja va ser molt profitosa, on es van poder netejar algunes zones on els créixens havien proliferat bastant i no deixaven circular l’aigua del rec amb fluïdesa. Sobretot la zona de l’antiga font de la Deu va ser on més es va notar el canvi un cop realitzada l’acció. Gràcies a accions com aquesta, es poden tornar a veure espècies de libèl·lules que anys enrere estaven en regressió. 

 

Alumnes netejant la riera.
Voluntaris recollint els créixens.

 

 

 

Acció Moixina 2018