Dossiers dels espais museístics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa/

Espais d’interès especial a l’abast de visitants i grups pel seu coneixement i gaudi/

Visitants al volcà de MontsacopaA la zona volcànica de la Garrotxa hi ha una llarga tradició de visita dels indrets més característics: els volcans d’Olot i de Santa Pau, la Fageda d’en Jordà… Molts d’aquests són espais d’interès especial dins del Parc Natural i destaquen pels seus valors naturals i paisatgístics reconeguts.

Quan són habilitats per a l’ús públic amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni, aquests espais esdevenen Espais Museístics.  El parc natural els promou facilitant el seu accés a través de diversos itineraris establerts. Ofereix informació amb rètols, cartelleres o punts d’informació. I posa a disposició dels visitants, que accedeixen per compte propi o contractant un guia, material que facilita la interpretació.  

Per tant l’edició dels dossiers dels Espais Museístics respon a la necessitat de donar a conèixer els seus valors (naturals, històrics i culturals), d’actualitzar la informació disponible i de posar-la a l’abast dels visitants interessats i de guies, educadors, docents i altres professionals que els utilitzen com a recurs.  

Dossiers disponibles (pendents):

  • Dossier de l’Espai Museístic de les cingleres basàltiques de Sant Joan les Fonts
  • Dossier de l’Espai Museístic de les cingleres de Castellfollit

  11/19/2020 

Dossiers dels espais museístics de la Zona Volcànica