Accés al cor de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb autoguia

Deixa el vehicle a Olot i mou-te pel Parc de la Garrotxa en transport públic resseguint els principals itineraris pedestres amb la “Guia de recursos i activitats del Bus dels Volcans


Iniciativa que respon a la necessitat de compatibilitzar la conservació amb l’ús públic a la zona volcànica de la Garrotxa. La publicació de la “Guia de recursos i activitats del Bus dels Volcans” millora l’experiència dels visitants.


Fageda d'en Jordà 2011El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i els ajuntaments d’Olot i Santa Pau promouen un servei de transport regular als visitants entre tots dos municipis. Amb diferents parades, a llarg de la carretera que accedeix al cor de la zona volcànica, els visitants podran gaudir dels indrets més emblemàtics.

La nova línia regular d’autobusos Olot-Santa Pau, a càrrec de l’empresa TEISA, funcionarà durants els períodes de màxima afluència de visitants al cor de l’espai natural: caps de setmana de primavera i tardor i els feiners de Setmana Santa. L’objectiu és descongestionar les àrees de Can Serra (Fageda d’en Jordà) i de Santa Margarida ( Volcà del Croscat i de Santa Margarida) d’una banda i permetre l’enllaç dels busos que tenen Olot com a destí o origen.

Les parades establertes són a Can Blanc, Aparcament de la Fageda, Can Xel, Aparcament de Santa Margarida i Puig de Mar. I el nombre de busos seran quatre d’anada i quatre de tornada. Podeu consultar les tarifes a la web de TEISA.


La Guia: Indrets d’interès al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Realitzada per Tosca, Serveis Ambientals, d’Educació i Turisme, i Educ’art, pretén posar en valor de manera visual i ordenada el patrimoni geològic, natural, paisatgístic i historicocultural que els usuaris poden visitar al llarg de l’eix Olot-Santa Pau a través d’una descripció rigorosa i acurada. La guia de recursos i activitats del Bus dels Volcans s’edita en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès, amb l’objectiu d’apropar-la a tot el ventall d’usuaris que visiten aquest espai protegit.

A Olot es proposa la visita al Parc Nou, els Paratges de la Moixina (itinerari 3), el nucli antic i el Volcà de Montsacopa (itinerari 17). La parada de l’aparcament de la Fageda d’en Jordà (Can Serra) permet la visita a la Fageda d’en Jordà a través de l’itinerari 2 i l’enllaç amb l’itinerari 1 (volta al cor del Parc Natural: Fageda, Volcà de Santa Margarida i Volcà del Croscat). Des de Can Xel hom pot endinsar-se a la Fageda d’en Jordà per l’itinerari 3 o pujar al mirador del Castell de Colltort per l’itinerari 5. La parada d’aparcament del Volcà de Santa Margarida permet l’accés directe als Volcans de Santa Margarida i del Croscat a través dels itineraris 1 (accés al cràter del Santa Margarida) i 15 (accés al Volcà del Croscat). A Santa Pau, a banda de la visita al seu magnífic casc antic, hom pot apropar-se a la gredera del Volcà de Rocanegra a través de l’itinerari 3 (antic 4).


Autors: Xavier Béjar, Octavi Bonet, Llorenç Planagumà, Anna Ros i Mireia Tresserras


Realizat l’any 2013